Veškeré Vaše dotazy a připomínky jsme připraveni řešit jednak prostřednictvím e-mailu: info@progastronomy.cz

 

Tým ProGastronomy pod vedením:

 

Martin Slavomil KOHOUT

majitel, odborný gastronomický poradce

 

gsm:   +420 775 007 110

e-mail:  kohout@progastronomy.cz

 

Je zde pro Vás připraven i kontaktní formulář pro okamžité zaslání Vaší poptávky či dotazu. Kontaktní formulář naleznete ZDE.

 

Na budoucí spolupráci se těší celý tým

ProGastronomy - tým, který pracuje pro Vás!

Tým Progastronomy

Denně jsou pro Vás připraveni řešit Vaše poptávky a požadavky spojené s Vaším Gastronomickým provozem tito profesionálové:

 

Martin Slavomil Kohout

odborný gastronomický poradce - executive chef

šéfkuchař restaurace Kozlovna Beroun

kohout@progastronomy.cz

 

Martin od svých dětských let měl jasno, že chce být kuchařem. Motal se babičce i tatínkovi pod nohama a koukal, jak se dělá ten řízek, bramborová kaše nebo oblíbený kynutý bramborák – bác!

Po absolvování kuchařského učiliště v Příbrami pracoval v několika stravovacích provozech na Příbramsku na různých pozicích, ať už kuchař, pizzař a číšník. V roce 2001 nastoupil základní vojenskou službu a tu si jako Voják z povolání prodloužil až do konce roku 2005.

Od roku 2006 se opět plně věnuje gastronomii a to jako kuchař a číšník, později  jako  obchodní zástupce a prodejce gastronomických technologií, kdy ve výrobních podnicích gastrotechnologií získává své první lektorské zkušenosti. V roce 2008 začíná pracovat i jako odborný školitel obsluhy gastronomických technologií a samostatně se vzdělává prostřednictvím stáží u mnohých kuchařských kolegů a získává znalosti a zkušenosti, které dál předává.

Má za sebou úspěšnou realizaci mnoha projektů – vybavení provozovny Hospůdka Na Pekárně Vaška Friče, kdy provozovnu kompletně navrhnul a kuchyň z větší části dodal.

Kompletní realizace – projekt + dodávka – Malešického Mikropivovaru a mnoha dalších provozoven v ČR.

Účastnil se několika soutěží, kdy v roce 2013 si z chomutovska odvezl titul Mistr ve svíčkové.

V současné době je majitelem obchodní značky ProGastronomy, která zaštiťuje tým odborníků a profesionálů v gastronomii a poskytuje fundované a odborné služby svým klientům. Martin zajišťuje zpracování a školení HACCP, odborné školení obsluhujícího personálu a školení kuchařů.

Profesní motto: Vařit z čerstvých a poživatelných surovin a nikdy hostovi nedat to, co bys sám nepozřel! A především s úsměvem.

Vzkaz Vám všem: Kolegové, přátelé, pokud Vás Vaše práce nenaplňuje, změňte profesi, pomůžete jednak sobě, ale i Vašim hostům, kteří to o Vás nevědí, ale velmi brzy se zklamáním zjistí!

 


 

Tomáš Kourek

kuchař - lektor, vítěz gastronomické soutěže KUCHAŘ ROKU 2015/2016

executive chef AquaPark Čestlice

kourek@progastronomy.cz

 

Tomáš, stejně jako většina zapálených kolegů, kteří vaří srdcem, se již v útlém dětství motal kolem sporáku, když máma připravovala rodinný oběd, nebo večeři.

                Vždycky ho zajímalo, jak je možné, že z několika základních surovin lze vytvořit něco tak lahodného. Fascinován tímto zázrakem, se brzy začal pouštět do samostatného experimentování, i když ne vždy slavil úspěch. Například jeho první bublanina, kterou místo pečení ugriloval, nebyla z nejlepších.

                Ale brzy se zlepšil, a pak, když se jeho spolužáci rozhodovali co dál dělat, kuchařina pro něj byla už dávno jasná volba. Aby ne, pochází z gastronomické rodiny a jeho rodiče mu nijak nebránili.

                Po vystudování gastronomické školy a nástavbového studia v Ledči nad Sázavou, a absolvování kuchařských galejí při základní vojenské službě, nastoupil jako kuchař v restauraci v Ledči nad Sázavou.

                Toto město mu ale brzy bylo malé, a dalším logickým krokem proto byla Praha. Zde vystřídal několik restaurací a několik postů od samostatného kuchaře až po šéfkuchaře.

                Vždy se ale chtěl vzdělávat a poznávat svět, takže i Praha se mu brzy zdála malá. Zamířil tedy do Anglie, kde se zdokonaloval v jazyce, ale hlavně v gastronomii a krásném kuchařském řemesle.

                Pod vedením a mentoringem několika výborných šéfkuchařů se zůčastnil bezpočtu kulinářských akcí pro VIP osoby, včetně členů královské rodiny. Měl možnost setkat se v kuchyni s takovými osobnostmi jako Alan a Michel Roux jr.

                Zúčastnil se také spousty gastronomických soutěží, převážně v Londýně a Birminghamu, z nichž si odnesl spoustu ocenění, výher, medailí, ale hlavně zkušeností.

                Po skoro sedmiletém pobytu v zahraničí se vrátil zpět do Prahy, kde krom jiných, pracoval například jako Corporate Executive Chef řetězce restaurací The PUB.

                Své nabyté zkušenosti se snaží uplatnit, ale ví, že je stále co zlepšovat a rád se zúčastňuje seminářů, soutěží a gastronomických akcí i na domácí půdě. Jeho úspěšné působení na tuzemské soutěžní scéně mu vyneslo titul Kuchař Roku České republiky 2015/2016.

V roce 2017 byl též zvolen členem představenstva Asociace Kuchařů a Cukrářů České republiky, kde se aktivně podílí na rozvoji gastronomie.

                Jeho motto zní: Gastronomie se nedá dělat, gastronomií se musí žít. Je také zastáncem přesnosti a preciznosti v přípravě, kvalitních surovin a jejich využití beze zbytku. Také dbá na domácí přípravu a je nepřítelem konvenience a uspěchaného stylu vaření.


 

 

Jiří "ŠÁFA" Šafařík

lektor - kuchař, sous chef restaurace Kastrol www.restauracekastrol.cz

safarik@progastronomy.cz

 

Jirka pochází z gastronomické rodiny a dle jeho květnatých vyprávění se už od mala motal kolem babiččiny zástěry a koukal se, jak to ta babička dělá, že vždy připraví tak skvělé jídlo, na které s úsměvem na jeho zarostlé tváří vzpomíná dodnes.

Je to přesně ten typ profíka, který svou precizností ostatní dohání k šílenství, ale jeho preciznost a smysl pro poctivost při vlastní práci jsou tou nejúžasnější ingrediencí, kterou oceníte na Vašich výsledných talířích! Stejně tak, jak ostatní členové týmu ProGastronomy ctí čerstvost a prvotřídní kvalitu použitých surovin!

Jeho profesní cesta vedla mnohými provozy na různých pozicích, kde postupně získával své znalosti a zkušenosti, které nyní uplatňuje na pozici zástupce šéfkuchaře restaurace Kastrol v pražských Stodůlkách a samozřejmě se o své zkušenosti z tuzemska i zahraničí dělí se svými posluchači v rámci školení, kurzů a seminářů realizovaných vzdělávací a poradenskou značkou ProGastronomy!

Jak sám říká, jeho hlavní krédo je a bez výhrad jej ctí: Neusínat na vavřínech, neboť jako v každé profesi, tak o to víc v té naší je důležité se stále učit! Tedy dbá na to, aby nezůstal stát na jednom místě, ale neustále se vyvíjel a to jednak díky studiu odborné literatury, a to nejen nových publikací, ale zejména historických knižních pokladů, ale také aktivní účastí na různých odborných stážích a seminářích.

A velmi důležitý vzkaz každému z Vás: Je to vlastně velmi jednoduchá zásada! To, co děláte, musí Vás bavit, pokud tomu tak není, nestojí to za nic!

 


 

Josef Kalaš

lektor - pastry chef, šéfkuchař restaurace U Mecenáše

kalas@progastronomy.cz

 

Pepa se v gastronomii zhlédl již na základní škole při hodinách vaření, kdy učitelkám i spolužákům připravoval dle nich chutné pokrmy.

Na základě toho se rozhodl pro nástup dráhy kuchaře, což započalo úspěšným dokončení studia a následnou praxí se zaměřením na českou kuchyni.

Díky nedostatku zajímavých pracovních nabídek po dokončení studia si Pepa na pár let „odskočil“ sbírat tolik potřebné zkušenosti do nedaleké Velké Británie, kde pojem gastronomie dle jeho slov dostal úplně jiný rozměr a význam! Nejen, že si mistrně osvojil práci s čerstvými rybami, mořskými plody, ale díky souhře událostí se dostal k pastry, které se věnoval natolik, že se časem stal pastry chef významného hotelu.

Tedy, Pepa je nyní připraven se s Vámi o své zkušenosti podělit a předat Vám jistě velmi cenné rady pro Vaši práci, přestože je Pepa nejmladším členem ProGastronomy týmu, jistě neplatí, přímá úměra mezi věkem a jeho zkušenostmi… 

 


 

Celý tým ProGastronomy se těší na spolupráci právě ve Vaší provozovně. Filozofií všech členů týmu ProGastronomy je především spokojenost našich klientů a maximalizace profitu a užitku z jednotlivých poskytnutých služeb pro vlastní podnikání našich klientů.

Nejste si jisti? Zeptejte se na nás našich spokojených klientů, jejihž kontakty naleznete v záložce "reference"

 

Velmi se těšíme na spolupráci,

 

Váš tým, který pracuje pro Vás, tým, který pracuje 

 

ProGastronomy!

 



Copyright ©, 2 HD, s.r.o. | Admin