Kontakt


Fakturační údaje

ProGastronomy, s. r. o.

Rektorská 39/22
108 00  Praha 10 - Malešice

IČ: 093 10 398

Společenost založena pod spisovou značkou C 334289 vedené u Městského soudu v Praze

Kontaktujte nás

Martin Slavomil Kohout

majitel, jednatel, odborný gastronomický poradce, šéfkuchař

Telefon
+420 775 007 110 

odborný gastronomický poradce - executive chef
finalista gastronomické soutěže KUCHAŘ ROKU 2019/2020

Martin od svých dětských let měl jasno, že chce být kuchařem. Motal se babičce i tatínkovi pod nohama a koukal, jak se dělá ten řízek, bramborová kaše nebo oblíbený kynutý bramborák – bác!

Po absolvování kuchařského učiliště v Příbrami pracoval v několika stravovacích provozech na Příbramsku na různých pozicích, ať už kuchař, pizzař a číšník. V roce 2001 nastoupil základní vojenskou službu a tu si jako Voják z povolání prodloužil až do konce roku 2005.

Od roku 2006 se opět plně věnuje gastronomii a to jako kuchař a číšník, později  jako  obchodní zástupce a prodejce gastronomických technologií, kdy ve výrobních podnicích gastrotechnologií získává své první lektorské zkušenosti. V roce 2008 začíná pracovat i jako odborný školitel obsluhy gastronomických technologií a samostatně se vzdělává prostřednictvím stáží u mnohých kuchařských kolegů a získává znalosti a zkušenosti, které dál nyní předává.

Má za sebou úspěšnou realizaci mnoha projektů – vybavení provozovny Hospůdka Na Pekárně Vaška Friče, kdy provozovnu kompletně navrhnul a kuchyň z větší části dodal.

Kompletní realizace – projekt + dodávka – Malešického Mikropivovaru a mnoha dalších provozoven v ČR.

Účastnil se několika soutěží, kdy v roce 2013 si z chomutovska odvezl titul Mistr ve svíčkové.

V současné době je majitelem společnosti ProGastronomy, která zaštiťuje tým odborníků a profesionálů v gastronomii a poskytuje fundované a odborné služby svým klientům. Martin zajišťuje zpracování a školení HACCP, odborné školení obsluhujícího personálu a školení kuchařů.

Profesní motto: Vařit z čerstvých a poživatelných surovin a nikdy hostovi nedat to, co bys sám nepozřel! A především s úsměvem.

V současnosti také na pozici executive chef vede síť jídelen pod značkou Jídlo ve stylu a to Mlsné kantýny v pražském Karlíně a v Nučicích, v logistickém parku ProLogis.

Vzkaz Vám všem: Kolegové, přátelé, pokud Vás Vaše práce nenaplňuje, změňte profesi, pomůžete jednak sobě, ale i Vašim hostům, kteří to o Vás nevědí, ale velmi brzy se zklamáním zjistí!

Tomáš Kourek

odborný gastronomický poradce, šéfkuchař

kuchař - lektor, vítěz gastronomické soutěže KUCHAŘ ROKU 2015/2016
executive chef

Tomáš, stejně jako většina zapálených kolegů, kteří vaří srdcem, se již v útlém dětství motal kolem sporáku, když máma připravovala rodinný oběd, nebo večeři.

Vždycky ho zajímalo, jak je možné, že z několika základních surovin lze vytvořit něco tak lahodného. Fascinován tímto zázrakem, se brzy začal pouštět do samostatného experimentování, i když ne vždy slavil úspěch. Například jeho první bublanina, kterou místo pečení ugriloval, nebyla z nejlepších.

Ale brzy se zlepšil, a pak, když se jeho spolužáci rozhodovali co dál dělat, kuchařina pro něj byla už dávno jasná volba. Aby ne, pochází z gastronomické rodiny a jeho rodiče mu nijak nebránili.

Po vystudování gastronomické školy a nástavbového studia v Ledči nad Sázavou, a absolvování kuchařských galejí při základní vojenské službě, nastoupil jako kuchař v restauraci v Ledči nad Sázavou.

Toto město mu ale brzy bylo malé, a dalším logickým krokem proto byla Praha. Zde vystřídal několik restaurací a několik postů od samostatného kuchaře až po šéfkuchaře.

Vždy se ale chtěl vzdělávat a poznávat svět, takže i Praha se mu brzy zdála malá. Zamířil tedy do Anglie, kde se zdokonaloval v jazyce, ale hlavně v gastronomii a krásném kuchařském řemesle.

Pod vedením a mentoringem několika výborných šéfkuchařů se zůčastnil bezpočtu kulinářských akcí pro VIP osoby, včetně členů královské rodiny. Měl možnost setkat se v kuchyni s takovými osobnostmi jako Alan a Michel Roux jr.

Zúčastnil se také spousty gastronomických soutěží, převážně v Londýně a Birminghamu, z nichž si odnesl spoustu ocenění, výher, medailí, ale hlavně zkušeností.

Po skoro sedmiletém pobytu v zahraničí se vrátil zpět do Prahy, kde krom jiných, pracoval například jako Corporate Executive Chef řetězce restaurací The PUB.

Své nabyté zkušenosti se snaží uplatnit, ale ví, že je stále co zlepšovat a rád se zúčastňuje seminářů, soutěží a gastronomických akcí i na domácí půdě. Jeho úspěšné působení na tuzemské soutěžní scéně mu vyneslo titul Kuchař Roku České republiky 2015/2016.

V roce 2017 byl též zvolen členem představenstva Asociace Kuchařů a Cukrářů České republiky, kde se aktivně podílí na rozvoji gastronomie.

Jeho motto zní: Gastronomie se nedá dělat, gastronomií se musí žít. Je také zastáncem přesnosti a preciznosti v přípravě, kvalitních surovin a jejich využití beze zbytku. Také dbá na domácí přípravu a je nepřítelem konvenience a uspěchaného